Solidari cu Cristina Irina Anghel PDF Imprimare Email

 
Doamna învăţătoare Cristina Irina Anghel (51 de ani, din Caracal, internată la Spitalul “N. C. Paulescu” din Bucureşti) declară după cea de-a 56-a zi de greva foamei: “Sînt la capătul puterilor, dar nu renunţ...”


Stimate Colege şi Stimaţi Colegi,

Nimic din ceea ce am face nu se va ridica la nivelul lecţiei de demnitate pe care îl dă tuturor colega Cristina Irina Anghel, aflată în greva foamei de aproape două luni.
 
Pînă ca sindicatele să parcurgă etapele legale pentru a se putea intra în grevă generală (nici nu îmi închipui că nu pregătesc aşa ceva), nu ne rămîne decît să facem ceea ce ne dictează fiecăruia conştiinţa în ajutorul Doamnei Învăţătoare Cristina Irina Anghel, dar şi pentru realizarea revendicărilor noastre de a fi luate măsuri care să facă România un stat centrat pe viaţa cetăţenilor săi şi pe lege.
 
Legea educaţiei şi fişa postului ne obligă să educăm copiii, elevii şi studenţii în a-şi asuma un sistem de valori care sunt necesare pentru participarea cetăţenească activă în societate, în spiritul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, al demnităţii şi al toleranţei; cultivarea sensibilităţii faţă de problematica umană, faţă de valorile moral-civice (aşa stă scris în chiar Legea educaţiei, ca ideal educaţional al
şcolii româneşti şi finalitate principală a educaţiei).
 
În ţările cu educaţie cetăţenească dezvoltată este o practică trimiterea de scrisori pentru a sensibiliza şi convinge autorităţile să îndrepte anumite situaţii.
 
În activităţile şi lecţiile de educaţie civică, dirigenţie etc. din zilele următoare prezentaţi-le copiilor, elevilor şi studenţilor cazul în care un om (Cristina Irina Anghel) recurge la supremul gest în slujba respectării legalităţii şi a dreptăţii.
 
Întrebaţi-i dacă în sprijinul şi pentru salvarea vieţii acestei Învăţătoare sînt gata să scrie un mesaj pe adresa Preşedintelui României, în speranţa că primirea a sute de mii de scrisori îl vor determina să intervină pentru respectarea legalităţii şi salvarea vieţii acestui om.
 
Expediaţi scrisoarea fiecăruia în plic separat pe adresa: Palatul Cotroceni, Bulevardul Geniului 1-3, sector 6 – Bucureşti, cod postal 060116.
 
Pentru dezvoltarea competenţelor digitale de utilizare a tehnologiei informaţiei (una dintre cele 8 competenţe-cheie pe care legea ne cere să o formăm), puteţi să trimiteţi mesajul fiecărui elev şi la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
 
Avem datoria morală şi legală de a forma oameni din tînăra generaţie şi ar fi o inabilitate pedagogică dacă nu am exploata această oportunitate dată de cazul Anghel. Prea rare exemple contemporane putem să aducem la clasă care să contrazică percepţia că societatea românească reacţionează mai degrabă vegetal decît uman în faţa nedreptăţii. Cristina Irina Anghel nu este doar un om şi un învăţător, este o lecţie pentru noi toţi.

Cu respect,
Viorel Dolha,
preşedintele Asociaţiei Generale
a Învăţătorilor din România
(tel.: 0723259290)


P. S.

Trimiteţi şi altor colegi acest apel, dacă sînteţi de acord cu el!
O scrisoare care nu se uită:

„AVEM NEVOIE DE DUMNEAVOASTRĂ VIE!”Stimată doamnă învăţătoare Cristina Irina Anghel,

Nu putem decât să recunoaştem: “capul plecat” nu a părăsit caracterul românesc! Comportamentul românilor frizează laşitatea. Un popor uşor de condus, de manipulat, de stăpânit. Şi atunci când, sub presiunea nenorocirii abătute asupra tuturor, un român se ridică la luptă, ceilalţi tac. Tac spre ruşinea neamului românesc!
 
Un dascăl intră în greva foamei în numele tuturor dascălilor din România, doar pentru a afla că României nu-i pasă de sacrificiul său!
 
Doamnă învăţătoare, dumneavoastră predaţi astăzi o lecţie de demnitate unui popor îndelung umilit. Iertaţi-l pentru că nu este altfel! O lecţie se desprinde de aici. Martirii nu se bucură de respectul românilor. Nu astăzi.
 
Nu mergeţi până la capăt cu gestul dumneavoastră! Plecarea dumneavoastră din lume ar bucura şleahta primitivilor de la putere care acum vă batjocoresc suferinţa. Arareori România a fost condusă cu atâta bestialitate! Trăiţi pentru a-i înfrunta, în viaţă fiind! Căci până la urmă vor trebui să părăsească teatrul istoriei, lăsând în urmă o Românie pângărită!
 
Trăiţi pentru dumneavoastră, de dragul dreptului pe care vi l-a dat Cel de Sus, nu de a face umbră, ci de a lumina păcatele acestui pământ! Trăiţi de dragul familiei dumneavoastră, trăiţi pentru cei ce vă ştiu astăzi în primejdie şi nu vă pot salva! Salvaţi-vă şi în numele lor! Nu sunt prea mulţi, dar nu sunt nici puţini! Trăiţi pentru a prinde ceasul prăbuşirii acestui regim cinic, sperjur, mlăştinos! Trăiţi pentru a-i supravieţui! Iar aceasta va fi, cu adevărat, victoria dumneavoastră! Şi prin ea, victoria noastră!
 
Mă rog lui Dumnezeu să vă inspire, în aceste ceasuri de îndoială, singurătate și durere, să alegeţi viaţa. Protestul dumneavoastră şi-a atins limita. Avem nevoie de dumneavoastră vie!

Cu deosebit respect,
sărutându-vă mâna slăbită,

Claudiu Iordache


Între timp, alte două cadre didactice au intrat în greva foamei: doamna Dorina Lupşe din Arad şi doamna Viorica Ioniţe din Fălticeni. La Bucureşti – linişte şi pace…
 

 
 
  Copyright © 2007-2011 Editura Christiana
Webdesign  ArtGround.ro
 
 
escort bayan